Negroamaro je víno neproniknutelně temné červené barvy, které vás obklopí výraznou ovocnou vůní i chutí s lehce nahořklým dozvukem. Najde si toto víno se silnou osobností cestu i do vašich srdcí?
Negroamaro - charakteristika odrůdy
Její původ je doslova starověký; vždyť její kořeny bychom mohli vystopovat až do dob řecké kolonizace antického světa v 18. století př.n.l. V současné době spolu s Primitivo vládne vinicím itlaského regionu Puglia. Již mnoho let se její hrozny používají k vinifikaci ve směsi právě s Primitivo, Cabernet Sauvignonem, Merlotem nebo Malvasií. Našli bychom ale i fantastické zastupce vinifikované v čistotě. Negroamaro vděčí za svůj název téměř černé barvě vín, které produkuje, a také pro ně specifické nahořklé chuti. Ta možná neosloví každého, přesto zástup její milovníků je opravdu dlouhý!
Komu bude toto víno chutnat
Vína vyráběná z těchto hroznů jsou komplexní, ovocná, s nádechem černé třešně, jahody, borůvky a švestky, které doplňují květinové tóny fialky. U zralých kousků můžete ale vnímat i pikantní vjem tabáku a karobu, dokonce i vanilky nebo mentolu. Na patře jsou vína Negroamaro harmonická, teplá a měkká s dobrou perzistencí. Díky své výrazné kyselince jsou její hrozny vhodné i pro výrobu šumivých a růžových vín. Ta mohou být skutečně fantastická a stát se tak zajímavou alternativou jiných šumivých klasik!
Kombinování vína s jídlem
Na Negroamaro si pochutnáte v kombinaci s pokrmy na bázi těstovin. Obzvlášť lze doporučit jeho kombinaci s oblíbenými lasagnemi. Rozhodně stojí za to ho vyzkoušet také ve společnosti červeného masa ať už grilovaného, pečeného či vařeného (tzv. ,,bollito”).
Přinášíme vám nabídků prestižních vín z více než 300 vinařství! Abychom vám pomohli se v katalogu lépe zorientovat, připravili jsme pro vás mimo jiné sekci i věnovanou přehledu novinek a těm nejprodávanějším produktům.